כובע וחליפה ברחוב או בקברי צדיקים

שאלה:

אני בחור ישיבה ככה שאני לובש כובע וחליפה בתפילות וכדומה (זה ודאי לא מבוזה ללכת בלעדם). רציתי לשאול אם צריך ללכת לכותל המערבי ולקברי צדיקים עם כובע וחליפה (לומר כמה פרקי תהילים וכדומה), (שהרי בבית כנסת אני לא ילבש כובע וחליפה כדי לומר תהילים, וכן אם הייתי לומד בכותל וכדומה הייתי מוריד את הכובע וחליפה)
תודה רבה

תשובה:

אין חובה ללבוש כובע וחליפה באמירת פרקי תהילים בכותל המערבי, באופן כללי כדאי וחשוב לכל בן תורה כשהוא יוצא לרחוב [לא ליד הבית, אבל לנסיעה מחוץ לשכונה] לצאת תמיד עם כובע וחליפה, זה שומר על אופיו כבן תורה, על הזדהותו, על כבודו וכבוד התורה, ובהחלט משמש כלי בעבודת ה' ובשמירה מפגעי הרחוב.

תגדל בתורה וביראת שמים טהורה!