כיבוד הורים

שאלה:

האם אני מחויב לכבד את הוריי (אימי לצורך העניין…) אם היא פוגעת לי בנפש הרבה ורבה איתי כל הזמן?

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך מאוד מורכבת, מצב יחסים כזה מחייב ייעוץ פרטני, להבין מה הולך אצלכם, ואני מציע לפנות למטפלת רגשית מוסמכת כדי להבין את התופעה ולגבש דרכי התמודדות.

אמא זו אמא, והנפש היא נפש, והנושא הוא לא כן לכבד או לא לכבד, אתן בעז"ה קשורות לנצח וצריך לדעת איך חיים טוב ונכון ביחד, איך מבינים את המצוקה שלה וכיצד מנהלים אותה, ואיך מתייחסים למצוקה שלך וכיצד משקמים את הקושי הזה. ואסור להזניח את הענין אלא להתייעץ עם אישיות רבנית מקצועית בצורה מעמיקה וממושכת.

בשורות טובות.