יום הולדת

שאלה:

שלום וברכה לרב,
ב25 למאי למניינם הוזמנתי למסיבת יום הולדת של בת דודה שלי, אני בחו״ל וכולם ילכו אליהם, כמובן שאם שזה יוצא בזמן שבת אני חס ושלום לא מגיע (כי זה מראה לי שזה בשבת), השאלה אם זה לא בשבת אני יכול להגיע בכלל? קשה להם כבר לשמוע אותי שהרבה דברים אני לא מצטרף לאליהם וגם מטיפים לי מידי פעם שרואים אותי והם חושבים שיכולים לקלקל אותי, חושבים שקל לעבוד עליי וששטפו לי את המוח.. וכביכול מרחמים עליי ואני בתכלס מרחם עליהם.. ואולי אם אני לא אבוא זה יעליב אותם אני לא יודע.. אך מה עליי לעשות? כמובן שהבת דודה לא צנועה היא לא יהודיה גם לצערי, ואשתו של דוד שלי גם לא יהודיה והן לא צנועות, מוזיקה אם יש אסור לי לשהות שם נכון?
ואם אין מוזיקה עדיין יש בעיה לשהות שם? לפי התאריך זה יוצא בלג בעומר
או שזה יכול להיות גם בתאריך אחר בסוף אני לא יודע

תשובה:

הבעיה שאם תגיע לשם מה תעשה שם? האוכל לא כשר, החברה גויים תערובת גברים ונשים בבית צפוף… מוזיקה גויית בספירת העומר… לא מוצלח. אם אפשר להתחמק עדיף, אם אי אפשר תלך, אבל כיף זה לא יהיה. כמובן בשבת חלילה וחלילה. אבל ל"ג בעומר זה כבר מוצ"ש – יום א'.

בשורות טובות.