איך להחזיר טובה לדוד שמטיב איתנו?

שאלה:

שלום וברכה, דוד שלי מביא לנו כל הזמן לחמים, מזמין אותי הרבה פעמים לקניות, נותן לי הרבה טיפים, קונה לי נעליים וכו וכו, איך אכיר לו טובה בצורה הטובה ביותר? תודה רבה תזכו לכל טוב

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את הדוד שלך כדי להשיב לשאלה, אבל מה שנראה לי שהדבר הכי חשוב לדוד שלך הוא הקשר איתך, מבחינת כסף ומתנות לא נראה שהוא נזקק ממך למשהו, אבל קשר, שתרים אליו טלפון בלי קשר למה שהוא מביא לך, תתעניין בו, תביע הערכה למעשיו, לאו דוקא איתך אלא בחיים בכלל, תתפעל מטוב ליבו מחכמתו, תזכור משהו שחשוב לו ותעשה אותו, תראה לו שהוא אכפת לך ואתה יודע מה משמח אותו ורוצה בטובתו ובקשר איתו, זה מה שחשוב.

הכרת הטוב היא מידה חשובה מאוד ובמרכז היהדות שלנו כמובא במקורות רבים, אבל גם אצלנו בפרשה – ענין כיבוד אב ואם.

חודש מבורך.