הרחקת קונה על ידי תמונת הקסטירער

שאלה:

שאלה שהועלתה היום במשכיר שרוצה למכור את הדירה, אלא שהשוכר אשר מעוניין להמשיך לגור בדירה, רוצה לתלות תמונה של ר' ישעי' מקרסטיר כדי שיחשבו שיש מכת עכברים בדירה, על מנת להרחיק קונים, האם מותר לו ?

תשובה:

שלום וברכה,

שאלתך לא קשורה להלכות שוכר ומשכיר אלא להלכות לאיסור לשון הרע והוצאת שם רע. מצד דיני שוכר לא יכולים לאסור על השוכר לתלות תמונה [אם התמונה נתלית באופן שלא מזיקה את כותלי הדירה], אלא שאם תולה תמונה שמשתמעת שיש פגמים בדירה הרי זה אבק של הוצאת שם רע שוודאי אסור. ואיסור זה לא קשור לדיני שוכר, אלא גם לשכן אסור לתלות בדירה שלו תמונות כאלו כשבכוונתו להוציא שם רע על הדירות ולהזיק לשכנים.

בהצלחה.