הלל בליל הסדר

שאלה:

שלום לרבנים למה קוראים הלל בליל הסדר ולא בשביעי של פסח ששם בפועל שרנו? תודה רבה

תשובה:

למעשה זה לא מדוייק כל כך… שירת הים היתה בבוקר כמבואר בפסוקי התורה בפרשת בשלח.

כמו כן שירת הים והלל אלו שני ענינים נפרדים.

ההלל בליל הסדר נאמר על פי הפסוק השיר יהיה לכם כליל התקדש חג, בזמן שבית המקדש היה קיים היו אומרים הלל בעת הקרבת קרבן הפסח, וחוזרים ואומרים הלל בעת אכילתו בלילה (פסחים צה, א). עיקר טעם אמירתו כדי לומר שירה, שהרי כל יהודי צריך לראות את עצמו בליל פסח כאילו הוא עצמו יצא ממצרים, וממילא צריך לשיר ולהודות לה' על גאולתנו, וזו הלכה שאינה קיימת בשביעי של פסח. ואגב יש לשים לב לשוני הזה, בכל החגים אנו אומרים הלל לשם שבח והודיה, ואילו בליל פסח אומרים אותו כשירה.