שכח לומר אמן על ברכת בונה ירושלים בב"ה

שאלה:

השלום והברכה לכבוד תורתו הגאון המשיב,

אשמח לתורת הרב במקרה הבא, הגעתי לברכת בונה ירושלים הבוקר בברכת המזון. קרה ששכחתי לענות על הברכה של עצמי אמן, ומיד שהתחלתי כבר לומר את הפתיחה של הטוב והמטיב (עד ברוך אתה השם…) נעצרתי והסתפקתי האם אני אינני יוצא כך ידי חובה ללא תיחום בין שלושת הברכות מן התורה לשל דרבנן?

הנחתי לעצמי באופן לא מושכל שלחתום "למדני חוקיך" רק היה בחזקת שם אותי המוסיף עוד יותר גורע, כך עלה במחשבתי על כך.

תודה רבה וחודש טוב ומבורך

תשובה:

עניית האמן הזו אינה מעכבת, וככל שהמשכת אפילו מילה אחת ש[ששוב כבר אי אפשר לומר אמן], אתה ממשיך הלאה.

ברכה והצלחה.