חיוב כספים אוטומטי בשבת

שאלה:

שלום! רציתי לדעת מה הדין ב-2 המקרים הבאים:
1. יש לי עסק בתחום השיווק, אני עובד עם לקוחות מחו״ל ועושה להם את השיווק לעסק, התשלום שאני מקבל מהם הוא תשלום חודשי…
אם לדוגמה התחלתי עם לקוח עבודה ב-עשירי לחודש, האם מותר לי לעשות לו חיוב אוטומאטי לכל עשירי לחודש? (גם אם יצא חודשים שה-עשירי לחודש יצא בשבת)
2. אני מתנהל מול בנקים בחו״ל ככה שגם פרקטית עם העשירי לחודש יוצא יום שישי ונגיד יש יום עסקים 1 עד שהכסף נכנס לי לחשבון, יוצא שנכנס לי הכסף לחשבון בשבת – האם זה בעייתי?

ובמידה ויש בעיה עם הנאמר לעיל – מה הפתרון שקיים למצבים אלה?

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה בזה בעיה, אתה לא עושה שום מלאכה בשבת, אין גם מראית העין כיון שהכל מתנהל אוטומטית בחשבונך, זה גם לא שכר שבת, כי זה רק זמן הגבייה, הבנקים של נכרים.

אין כאן בעיה.

חודש מבורך.