השבת גזל מהעבר הרחוק

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה,

לפני כמה ימים הוסבר לי באתר הזה שאני צריך להשיב גזל על דמי חשיש למישהו מהעבר הרחוק.
שתי בעיות:1. אני לא יודע את הכתובת של האדם והוא חי בארה"ב.
יש הרבה אנשים עם השם שלו ואני לא יודע איך לאתר.
2. גם אם אצליח לאתר, כיצד אסביר לו שאני משיב לו על גזל שנעשה לפני מעל 30 שנה?
דבר נוסף – החזרת מכשירי כתיבה למקומות עבודה שנגזלו – גם פה אני לא זוכר ממי גזלתי את מכשירי הכתיבה זה היה לפני 30 שנה וזה יכול להיות בכמה מקומות עבודה שהייתי.

אשמח שתעזרו לי ליישם פתרון מעשי בעניינים הללו.

תודה וכל טוב, מוטי

תשובה:

שלום וברכה,

אם אינך מצליח לאתר את הנגזל, תרשום את הדבר לעצמך, ולעת עתה תתרום לצורכי ציבור מעות כפי ערך החוב. ואם בעתיד יצא לך לפגוש אותו תשלם לו את דמי הגזל. – אתה לא חייב לומר לו שזה עבור גזל, אתה יכול לומר שרשום אצלך חוב כלפיו, ואתה מעוניין להשיב.

וכמו כן לגבי הכלי כתיבה ממקום עבודה, אם אינך יודע ממי לקחת, תשום את דמי הכלי כתיבה, ותתרום לצורכי רבים – בית כנסת או מקווה, או כל דבר ציבורי אחר. ותאמר שזה בינך לבין עצמך שזה מעות השבת הגזלות.

אשריך – תתחזק תמיד, והרבה הצלחה.