השבת גזל של קרטונים לחברת "אמינר"

שאלה:

שלום לרב.
במקום עבודתי יש מתקן בחוץ למחזור קרטונים של חברת "אמינר". כאשר עברתי דירה שאלתי את האחראי על התחזוקה במקום העבודה אם אפשר לקחת קרטונים והוא אמר שכן. מסתבר זה גזל לקחת מתוך המתקן של "אמינר" (ממה שראיתי בתשובות באינטרנט). האם כדי להשיב את הגזילה מספיק להניח במתקן שלהם קרטונים אחרים שאמצא? האם אוכל לבקש ממקום עבודתי לקחת לרשותי את הקרטונים שהם רוצים לזרוק ואת הקרטונים האלו להניח במתקן של "אמינר" ולהשיב הגזילה?

תשובה:

שלום וברכה,

אכן נכון הדבר, חברת אמינר זכתה בקרטונים כאשר הקרטונים נכנסים למתקן שהציבו. ולכן אסור קלחת משם קרטונים ואם לקחת קרטונים אתה יכול לתקן בהשבת קרטונים אחרים תחת מה שלקחת, בכל מתקן של אמינר, ובכך אתה מתקן את הנעשה.

בהצלחה.