עקיפת המתווך באם התקבלו פרטים אודות העסקה לאחר שהמתווך פעל לטובת הזמנתו של הלקוח

שאלה:

בס"ד

לקוח שפנה אליי על מנת לתווך עבורו שירות מסויים.
יום לאחר שפעלתי למצוא עבור רוכש לאותו שירות, הפגשתי את אותו רוכש עם המוצר, וכן החתמתי את אותו רוכש על הסכם בלעדיות קיבל הלקוח פרטים אודות אותו רוכש.
על אף זאת המשיך את המו"מ מולי וביקש לערוך פגישה עם אותו רוכש לבחון רצינות – במהלך הפגישה נוכח לדעת הלקוח שהפרטים שקיבל תואמים לרוכש עמו נפגש על ידי והחל מו"מ ישיר מולו.
הרוכש הודיע ללקוח שהוא מחוייב מולי ושעליו לסגור זאת מולי באם הוא רוצה לבצע העסקה בלעדיי. הלקוח הודיע לי שהוא החליט לסגור העסקה ללא השירותים שלי – מצידי הודעתי שאין זה מקובל עליי.
הלקוח חזר לרוכש והעביר את דבריי אך גם את רצונו להמשיך בעסקה בלעדיי. הרוכש, לדברי הלקוח, אמר שהוא יתמודד עם ההשלכות מולי. השניים סגרו את העסקה. האם מגיע לי דמי תיווך?

תשובה:

שלום וברכה,

מתווך שעשה מלאכתו נאמנה ותיווך בין הצדדים, חייבים לשלם לו דמי תיווך. ולכן הרוכש חייב לשלם דמי תיווך, ולא נפטר מחובתו כשמתכסה בטליתו של הלקוח. ואם נהוג שהלקוח גם צריך לשלם – חייב אף הוא לשלם על התיווך.

בהצלחה.