נזק במהלך התיקון

שאלה:

שלום וברכה,
המחשב התקלקל על ידי וירוס. אחד מה מתפללים בבית כנסת הציע לתקן את המחשב היות והוא אמר שהוא למד מחשבים ויודע איך לתקן. בעל המחשב הסכים. אבל בזמן התיקון התקלקל דיסק קשיח שכבר אי היה אפשר להוציא את המידע ממנו. יש רק דרך אחת להציל את המידע וגם זה כמה אחוזים הסיכוי בודדים ועולה מאוד יקר. האם זה שהתנדב לתקן את המחשב חייב להחזיר נזקים?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

המתקן שהזיק את הדיסק קשיח, אם הזיק ידיו כתוצאה מהתיקון, חייב לשלם על מחיר של דיסק קשיח יד שנייה, אבל אינו חייב לשלם מחיר גבוה כדי להציל את החומר, כיון שהחומר אינו ממון מסחרי אלא יצירה הנצרכת לבעליה, והמזיק חומרה שחברו טרח בה אין חיוב תשלומי נזיקין, למרות שהסב לו עגמת נפש מרובה.

אם הנזק של הדיסק קשיח לא היה בידיו ממש אלא בצורה עקיפה, יש לבחון את הדברים האם נחשב גרמא או לא.

בהצלחה.