גירושין של כהן וגרושה הנשואים בנישואין אזרחיים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני כהן ונישאתי אזרחית לגרושה ונרשמנו כנשואים במשרד הפנים.
עכשיו אנחנו מעונינים להתגרש, משרד הפנים דורש מאיתנו תעודת גירושין מהרבנות, אבל מבחינת הדת איננו נשואים, האין כך?
אנא עזרו לי מה עושים במצב כזה.
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

למרות שאתם נשואים רק בנישואין אזרחית, עדיין יש צורך בגט כהלכה. מאחר שבשעתו היה פולמוס גדול בין הפוסקים האם יש להצריך גט לאחר נישואין אזרחיים. ולכן הוחלט שאם אין מקום עיגון, ואין קושי להשיג גט, יש לשאוף לסדר גט גם לאחר נישואין אזרחיים. ואין סברה שבכהן וגרושה יהיה אחרת. (להיפך, ישנה גם סברה שאם הם עשו זאת מאחר שעפ"י הלכה אין להם אפשרות להינשא יש לחשוש יותר לקידושין. אולם מאחר שבתעודת הזהות אתם רשומים כנשואים. זה הליך קצר ולא מורכב. תגשו לבית הדין הרבני האזורי, תפתחו תיק לסידור גט בהסכמה ויעשו לכם את זה יחסית מהר.