טעות בברכת הנהנין

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב
מי שהחזיק בידו דבר מאכל שברכתו מזונות והתחיל לברך : ברוך אתה ה' …. אשר קידשנו במצוותיו….להתעטף בציצית בורא מיני מזונות. האם יצא ידי חובה שהרי ידע מה הוא מחזיק ביד והתחיל לברך על דעת זה וגם סיים כהוגן, או שמא מכיון שעירב ברכת המצוות בברכת הנהנין לא יצא י"ח?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהוא תיקן בתוך כדי דיבור יצא ידי חובתו, ראה הרחבה רבה בכל פרטי דין זה בשו"ע בסי' רט, לגבי מי שמחזיק יין ומברך ברכת שיכר ולהיפך וכו'.

ערב טוב.