ברכה על כיף כיף

שאלה:

מה מברכים על כיף כף זה חצי ופל חצי שוקולד

תשובה:

שלום וברכה

כיף כיף אצבעות שוקולד ברכתו מזונות. הברכה האחרונה בדרך כלל תהיה בורא נפשות כיון שלא אוכלים בדרך כלל כזית מהדגן בכדי אכילת פרס. אולי מי שאוכל שלושה חטיפים כאלו [מיני] בתוך ארבע דק' יכול לברך על המחייה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם אין לחוש לעניין ברכה אחרונה לדיעות ששיעור כזית הוא קטן כמו כזית שבימינו? ואף שאנו נוהגים לשער בכחצי ביצה, מ"מ הוא לחומרא, אך כאן יש חשש ברכה לבטלה, שאם חייב בברכת על המחיה אינו יוצא בבר"נ, ולכאו' אולי מוטב שלא לברך כלום אם מסופק, (או שיפטור הברכה בדבר אחר)?