ברכה על טעימה מהתבשיל

שאלה:

אם אני עשה טועמיה לשבת אז אני צריכה לברך על זה? כי זה טעימה אבל אם זה טעים אני ממשיכה אכול עוד. מתי אני צריכה לברך-באכילה שזה טעימה או אחרי הטעימה?

תשובה:

שלום וברכה

עניתי לך כבר שבוע שעבר שאין שיעור לברכה ראשונה, וגם טעימה קלה מחוייבת בברכה. שיעור כזית נאמר לגבי ברכה אחרונה. לגבי טעימה שתכליתה לדעת אם התבשיל מספיק מבושל, ואין רצון כלל לאכול, נחלקו הדעות כמובא בשו"ע בסי' רי סעי' ב, וספק ברכות להקל, אבל כדאי להמנע מלעשות זאת כדי שלא להכנס לספק ברכות, אלא יפלוט.