שינוי מקום בברכות לחצר, ממשרד אחד לשני

שאלה:

במבנה סגור אחד יש מעל 20 משרדים.
אם בירכתי על מים במשרד שלי , האם צריך לברך שוב כאשר נכנסתי למשרד הסמוך אליי?

2. יש לנו בית פרטי עם חצר מוקפת גדר. בחצר ישנו קרוואן ושם גר הבן שלי עם אשתו. האם כניסה לקראוון מהווה הפסק בברכות?

תשובה:

שלום וברכה

  1. זה ספק ברכות ויש להמנע מלעשות זאת, כיון שאתה יוצא לחדר שהוא בבעלות שונה, אף שהוא תחת קורת גג אחת, ראה כאן.
  2. גם כאן, אם הבן שלך הוא אורח שלך והבעלות היא שלך, יש להקל, כי חצר מוקפת וסגורה נהגו להקל שאינה שינוי מקום, אבל אם הקראוון תחת בעלות בנך, או תחת החזקתו ולא תכנס שם בלי רשות, יש להחמיר. ראה עוד כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קשה לי להמנע מזה. אני מברך שהכל על מים ואז מתוקף עבודתי אני צריך ללכת למשרד אחר. כשאני חוזר למשרדי האם אני צריך לברך שוב?