מעמדה של גרושה שקיימה יחסי אישות עם הגרוש

שאלה:

שלום רב. אני גרושה מזה כבר שנתיים וחצי. מיד לאחר הגירושים משהו כמו חודש…יצא לי ולגרוש שלי להיפגש ואף לקיים יחסים. האם זה מבטל את הגירושים? או שאין קשר ואני אכן גרושה על פי ההלכה? אני בשלב בחיים שהמשכתי הלאה לזוגיות חדשה,האם זה מפריע? האם אני יכולה להתחתן שוב חתונה טובה נכונה ובריאה?

תשובה:

שלום רב

לפי מה שאת כותבת ככל הנראה אין צורך לחשוש לקידושין. אבל איסור אשת רעש זה איסור חמור מרש לכן הרבה פעמים חוששים ולכן כדאי להתקשר כדי להיות בטוחים שאין כאן חש איסור.

הרב זאב ליטקה