מדבקות המיועדות למשחק – בשבת

שאלה:

האם מותר לילד לשחק בשבת עם מדבקות של אלבום שלבסוף מדביקים אותם באלבום ולבינתיים משחקים איתם כשלעצמם ?

תשובה:

שלום וברכה

אם משתמשים בהם ככרטיסים, מחליפים עם חברים ומשחקים בהם וכו', הם לא מוקצה כרגע. אמנם ראה פסקי תשובות סי' שכג הערה 33 שכתב שראוי להחמיר בכלל לא להשתמש במדבקות כאלו בשבת, גם משום שהן מיועדות להדבקה, וגם משום שהשימוש בהם מאוד דומה למסחר, מחליפים אותם וסוחרים בהם וכו' ויש בזה זילותא דשבת. אבל שוב, מעיקר הדין אין איסור.