יצא זרע באמצע השינה

שאלה:

האם זרע היוצא באמצע השינה נקרא אונס או עבירה ?

תשובה:

שלום רב,

לא. אין בזה עבירה זה לא מגיע מהרהורי עבירה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. סליחה:

    תשובה של הרבנים של האתר בפעם אחרת:

    בדרך כלל קרי לילה נובע מהרהורים ביום כמו שאמרו חז”ל ‘ונשמרת מכל דבר רע, שלא יהרהר ביום ויבא לידי טומאה בלילה’, אם אין זה מחמת הרהור כלל אין בזה בעיה

    http://din.org.il/2012/09/11/%d7%94%d7%a8%d7%95%d7%90%d7%94-%d7%a7%d7%a8%d7%99-%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%94/

    …….

    אכתוב קצת בפרטיות..

    (כתובות דף מו. ע"ז כ:) ונשמרת מכל דבר רע – מכאן אמר ר' פנחס בן יאיר: אל יהרהר אדם ביום ויבא לידי טומאה בלילה.

    א. אולי זה לא נקרא "עבירה", אבל זה נקרא
    "חטא" (קיצור שו"ע קנ"א ס"ד) ו"עון"(סעיף ה'), וכדלקמן (אעתיק לשונו). וכנ"ל זה איסור.

    ב. צריך לעשות כל ההשתדלות שזה לא יקרה "אסור לאדם לישן על ערפו ופניו למעלה או לישן ופניו למטה אלא יישן על הצדדים" (שם ס"ב).

    ג. וראה שם סעיף ג' "בסעודת הלילה, לא ירבה באכילה ושתיה, ולא יאכל דברים המחממים את הגוף, כגון בשר שמן, וכל מאכלי חלב וגבינה, וביצים, ושום. גם לא ישתה משקה המחמם, כי דברים אלו גורמים לחטא זה."

    ד. ועיי"ש סעיף ה': מי שראה חס ושלום קרי בלילה, כשניעור משנתו, יטול ידיו ויאמר בשברון לב: רבונו של עולם, עשיתי זאת שלא בכוונה, רק בהרהורים רעים ובמחשבות רעות. לכן יהי רצון מלפניך ה' אלהי ואלהי אבותי, מחוק ברחמיך הרבים עוון זה, ותצילני מהרהורים רעים וכיוצא בזה לעולם ועד, אמן כן יהי רצון.

    ועיין שם עוד בהמשך הסימן.

    אז לכאורה מסעיף זה משמע מפורש שזה מגיע מהרהורים.

    אמנם כתוב (המקור אינו תח"י) שכתוב שאם זה (ברור) לא מהרהורים (אלא טבעי) אין בזה שום חטא. וכדברי הרבנים בתשובה לעיל.

    "אשריכם ישראל מי מטהר אתכם אבינו שבשמים!"