הרואה קרי בלילה

איך ההתייחסות לזרע לבטלה בלא רצון: כגון: קרי לילה או בלא הנאה ורצון כלומר ללא גרימה ישירה לזה…

תשובה:

שלום רב.

בדרך כלל קרי לילה נובע מהרהורים ביום כמו שאמרו חז"ל 'ונשמרת מכל דבר רע, שלא יהרהר ביום ויבא לידי טומאה בלילה', אם אין זה מחמת הרהור כלל אין בזה בעיה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב!
    אם יוצא קרי ר״ל מחמת הרהורים רעים. וודאי שמדובר בעוון, אך שאלתי היא אם חומרת העוון היא כמו המוציא זרע לבטלה במזיד כשהוא ער?
    ואם אפשר בבקשה לשאול עוד, כל דברי הזוהר על המוציא זרע לבטלה, נאמרו דווקא על המוציא במזיד בידו חלילה? או גם על האדם הנ״ל שחטא בזה מתוך השינה (שהוא באמת אשם)

    (כמובן ששתי המקרים חמורים ואין כוונתי חלילה להוריד מחומרת קרי לילה מחמת הרהור רע)

  2. ודאי שחומרת המזיד היא הרבה יותר. אינני יודע כלפי מה אמורים דברי הזוהר, ובכל מקרה יש להבין את לשונות הזוהר למה כוונתו המדוייקת, גם על המניח תפילין בחול המועד נאמר שהוא מתחייב בנפשו, אף שלכמה פוסקים הוא חיוב גמור. לשון הזוהר אינה מתפרשת תמיד כפשוטה. צריך להזהר מאוד מכל האיסור, אבל במקביל לעבוד את ה' בשמחת הלב ולא מתוך חרדות שמייאשות ושוברות, בורא עולם הוא אבינו אב הרחמן העוטף אותנו תמיד בחסדו הגדול ובטובו האינסופי.