גורל הגר"א – מי ראוי לעשות?

שאלה:

יש לי איזה שאלה שאני באמת לא יודעת מה ה' רוצה ממני שאני אעשה ולמה זה עדיין לא קורה. אז אני אעשה גורל הגר"א? כי אין לי סיכוי לדעת וגם לא לאף רב בעולם

תשובה:

אינני בטוח לגבי הקביעה שלך, ומכל מקום לעשות גורל הגר"א ולסמוך עליו עליו הוא דבר מורכב מאוד, ראשית עצם הביצוע [ןהרבה שיטות, תנ"ך כתב יד, בשני טורים וכו', ועצם הדיפדוף שבע פעמים כך ושבע פעמים כך] ושנית והעיקר, רק גדולי עולם ממש שידעו לכוין ליבם ומחשבתם לכך השתמשו בדבר זה, ידוע שהחפץ חיים עשה זאת כמה פעמים, ובכל פעם שעשה זאת התענה קודם ועשה תשובה ועוד ועוד כדי להיות ראוי, זה לא דבר של מה בכך כמו שמקובל אצל הגויים לענין הטלת מטבע… לכן דרכנו היא שלא ללכת על גורלות וניחושים, אלא בתמימות ובישרות, והכל יהיה בסדר. ואם שוב הענין הוא הפאה ולא פאה כמו תמיד, הרי שזה לא שרבנים לא יכולים לומר כלום, אלא צריך קצת יותר ענווה והכל מסתדר… שבת שלום.