חלום על חבר וכלב

שאלה:

שלום כבוד הרב,
לפני כשבוע חברתי חלמה חלום והיא רצתה לנסות לפתור אותו אז אני פונה אלייך בשמה. ככה היא תיארה לי את החלום.
"לחברה יחסית טובה שלי יש חבר , אני מכירה אותו מרושם ראשוני והוא היה נראה נחמד ממש והסיפורים עליו תמיד היו טובים.
חלמתי שאותו חבר התעלל בכלב, הכלב היה יחסית בגודל ממוצע, צבע לבן עם טיפה שחור, לא כלב רחוב אבל גם לא יותר מידי מהודר(היה כמו כלב ביתי) , אני וחברה שלי צעקנו עליו שיפסיק עם זה , בהתחלה הכלב נבח עליו וניסה להשיב מלחמה ואחכ כשראה שהוא לא מצליח להיאבק הכלב ברח וחבר שלה רדף אחריו. חברה שלי פנתה אליי ואמרה לי שנמאס לה שהוא לא מקשיב לה ומתייחס אליה כמו לבובה, ואז דודה שלי קראה לי ואני התקדמתי לכיוונה, היא צעקה לי מה זה , הסתכלתי על הריצפה וראיתי את הרגל של הכלב ליד הרגל שלי"
אנחנו נשמח אם תוכל להגיד לנו מה משמעות החלום, כי הוא מאוד מעסיק את מוחנו ודאגתנו
בתודה מראש :)

תשובה:

שלום וברכה אינני מתיימר להיות כיוסף הצדיק פותר חלומות, אבל כאן יש משהו מאוד בולט! בדברי חכמינו ז"ל הנושא של כלב תמיד קשור לחטא, על החטא נאמר שהוא כרוך אחרי האדם ככלב. אחד הדברים החמורים ומתועבים אצל בורא עולם, הוא חיים משותפים של גבר ואשה שלא במסגרת נישואין ותוך שמירת טהרת המשפחה טבילה נידה וכו', לכן הקשר בין מציאות של חבר לחלום על כלב מאוד בולט כאן. חובה עלינוב עיקר בעת הזו אבל בכלל, לשמור על טהרתן וצניעותן של בנות ישראל. יש להסביר זאת לחבר ולהתחבר יותר לבורא עולם. ברכה והצלחה