לחנות בחניה שלא נרכשה עדיין.

שאלה:

שלום. האם בבניין מגורים עם חניון, ניתן להחנות בחניה של דירה שלא נרכשה/לא נבחרה על ידי דייר?

תשובה:

שלום רב,

אני מבין ששאלתך היא שיש חנייה בבניין שטרם נמכרה, האם מותר לחנות שם.

והתשובה, שהחניה שטרם נרכשה שייכת לקבלן, ואם חונה שם והקבלן לא מוחה בו, מסתבר שמסכים לכך. שעד שתמכר החניה לא מקפיד שיחנו שם דיירים אחרים.

בברכה.

מקורות:

עיין רמב"ם הלכות שכנים פרק ה הלכה ה  וז"ל: אבל בחצר חבירו אפי' העמיד בהמתו ועשה לו מחיצה לא החזיק שהדבר ידוע שאין זה אלא דרך שאלה, וה"ה לכל מעמיד תנור וכיריים ומגדל תרנגולין וכיוצא בהן, שאם תאמר החזיק אין לך אדם שמשאיל מקום לחבירו.