שכן שבנה מעל המרפסת שלי

שאלה:

שלום רב.
יש לי שכן שגר מעלי בבניין שביקש ממני רשות לבנות מעל המרפסת שלי הוספה לבית שלו פלוס מרפסת.
לי היה את האפשרות להשאיר את המרפסת לסוכה ולכן היה חייב את הסכמתי לבנייה
השכן הציע שהוא יטפל בכל הבנייה ועוד הוסיף ואמר לי שזה מאוד שווה לי משום שבעתיד אם אני רוצה לסגור חדר אני רק שם חלונות וזהו ויש לי חדר.
אגב משום שאני משכיר את הדירה שלי לא היה לי דחוף להוציא כסף נוסף לזה.
אחרי שהבנתי ממנו שזה שאני יסכים לו לבנות מעלי בעתיד יהיה לי אפשרות לסגור בחינם הסכמתי לו
ועוד ביקש השכן יום למחרת אם אני יסכים שהוא יוסיף מעלי עוד מטר על 5 מטר לבניה
חשבתי לעצמי אפילו שזה יהיה נזק בשבילי לאור ולאוויר עדיין בעתיד יהיה שווה לי.
אחרי כמה שנים השכן מכר את הדירה ולקח לעצמו את הזכות לכשיבנו יקח לעצמו את חלק מהבנייה.
אחרי 3 שנים רציתי למכור את הדירה והוספתי לעצמי את החלונות.
כשמע השכן שעשיתי זאת מייד ביקש ממני את חצי מעלות היציקה של הגג שלו.
השאלה האם אני חייב לו על זה?

תשובה:

שלום רב,

צריך לשמוע את שתי הצדדים כדי לדעת האם היה ויתור מצידו על היציקה, עליכם לגשת לב"ד או שתקבלו עליכם דיין יחיד , כדי שישמעו את שני הצדדים. או שתתפשרו בינכם.