כיבוד הורים – סותר את דבריו

שאלה:

אני רוצה לקבל על עצמי לכבד הורים ואני לא יודעת אם אני אתמודד עם זה כי למשל אסור להגיד לא להורים וזה קשה כי אם אומרים לי משהו שהוא ממש לא נכון אז אני אומרת שזה לא נכון או שאבא שלי למשל אומר לי אני עושה וכך בענייני חינוך ואני אומרת לו שזה נכון לעשות כך. זה באמת אסור?

תשובה:

שלום וברכה

ניתן להביע דעה בדרך כבוד, למשל בלשון שאלה, האם אתה לא חושב שכדאי לעשות כך וכך? או: האם לא אמרת פעם שכדאי לעשותכך? כשמתרגלים זה נעשה קל יותר ויותר.

בהצלחה רבה