בגד באשתו והמשיכה לחיות עמו ועתה רוצה להתגרש – האם זכאית לכתובה?

שאלה:

גבר שבגד באשתו ושב לחיות ביחד עם אשתו לאחר כמה שנים האישה החליטה לעזוב את הבעל האם האישה זכאית לכתובה על הבגידה של הגבר בעבר?

תשובה:

שלום רב,

כפי שאתה מציג את זה כאן לא נראה שהאישה זכאית לכתובה. משום שהסיבה שהאישה יכולה לדרוש גירושין במקרה של בגידה מוזכרת ברמ"א (סי' קנד סעי' א'): "מי שהוא רועה זונות ואשתו קובלת עליו, אם יש עדות בדבר, שראו אותו עם מנאפים או שהודה, יש אומרים שכופין אותו להוציא". אמנם רבים מהפוסקים שדנו בנושא זה מה הנימוק, ורובם נקטו שהנימוק הוא משום שהוא מאבד את ממונו והיא מואסת בו בגלל בגידתו. לכן, אם מסיבה זו היא רוצה להתגרש היא זכאית לכתובה. אולם צריכים לדעת שהיא תהיה זכאית לכתובה כל עוד זה הנימוק למאיסותו, ומאחר שהיא חזרה לחיות עימו עוד כמה שנים לאחר שהוא בגד בה, כנראה שהיא החליטה לוותר לו ובכל מקרה היא הוכיחה שאינה מואסת בו בגלל זה, אם כך היא אינה זכאית לדרוש כתובה אם הבעל אינו מעוניין להתגרש. ראה גם בפד"ר ח"א בפס"ד של הגרי"ש אלישיב והגר"ב זו'לטי.