נידוי על ביזוי כבוד בית הדין

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אדם קשה שבא לבית דין ואינו מתנהג בכבוד כלל כלפי הדיינים ובעל דינו, מה עושים לו? וצדדי הספק האם מנדים אותו ועא"פ כן דנים אותו או דנים אותו ואחר כך מנדים אותו?

מעשה שחבר שהיה עד סיפר שבעל היה מזלזל בכולם בב"ד ומ"מ משום איגון לא רצו להקפיד ורצו לסיים הדבר מהר לטובת האשה שכבר סבלה הרבה.

אשמח ללמוד מכם.

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

היום לא מנדים אנשים, יש מחלוקת גדולה אם בכלל יש היום דין תלמיד חכם, וגם אם יש דין תלמיד חכם בזמנינו מי הוא שיעיד על עצמו שהוא כזה… אבל בית הדין עושה כל מה שביכולתו לשמור על כבוד בית הדין, לבתי הדין הרבניים בארץ יש כלים לכך גם מבחינה חוקית, הם יכולים לקנוס בממון ובמקרים קיצוניים גם להטיל עונשי מאסר, הכל נעשה תמיד לא כל כך לצורך כבוד הדיינים אלא יותר כדי לשמר את סמכותם לטובת הבעל דין הנפגע מיחסו של אותו אדם.

ערב טוב