נשיאת אקדח לבית הכנסת בשבת

בס"ד,
אדם הנושא אקדח כנשק אישי ומתגורר בימים אלה בטבריא ת"ו , שואל לגבי האקדח בשבת , האם יש דעות שאקדח בשבת הוא כלי שמלאכתו להיתר כיון שנצרך ללחימה.
ואם חושש שמא יגבנו את האקדח האם יכול להביא את האקדח לבית הכנסת במצב בטחוני של היום ( מציין שלחברו עקרו את האקדח עם הכספת מהקיר ) ?

תשובה:

שלום רב

אכן לא ברור שהאקדח הוא מוקצה, ראה שמירת שבת כהלכתה פרק כ הערה כח שסבר שהואיל ורוב תשמישו של אקדח הוא להרתעה [במקום שאין סכנה מוחשית] הוא כלי שמלאכתו להיתר, וכן במקום שיש סכנה מוחשית הוא נחשב כלי שמלאכתו להיתר כיון שהוא משמש להצלת חיים דבר המותר בשבת, למרות שיש לפקפק בזה ולכאורה הדבר תלוי בנדון הפוסקים לגבי סכין של מילה אם הוא נחשב כלי שמלאכתו להיתר כיון שהמילה ביום השמיני מותרת בשבת, לכן אף שיש להחמיר שדינו כמוקצה כאשר יש סיבה אמיתית לנשיאת הנשק יש פתח מרווח להתיר. כשאין כל צורך בטחוני הנשק נחשב מוקצה מחמת חסרון כיס.

לכן במקרה שלך יש להחמיר ולהחביא טוב ולא לטלטל.