הלנת שכר לגרפיקאי

שלום וברכה

אני גרפיקאי וסיימתי לאחרונה פרוייקט גדול מאד שהתפרס על משך תקופה של 8 חודשים.
הסיכום הכללי היה שהתשלום ינתן בגמר העבודה, אך מזמין העבודה טוען (לאחר מעשה) שהוא יעביר את התשלום רק לאחר שיוברר לו שלא היו טעויות או פאשלות בכל העבודה. לטענתי שצורה זו לא מוקבלת עלי הוא משיב שאכן היו מספר טעיות (שהם אחוז קטן מאד מהיקף העבודה) והוא עובד על מנת למזער נזקים בשבילו וממילא גם בשבילי, דהיינו לרצות את הלקוחות וכד'.
יצויין כי עבר כבר קרוב לארבעה חודשים והוא טוען כי עדיין לא סיים את הבדיקה והטיפול בהנ"ל.
טענותי הם כדלהלן:
א. מכיון שהסיכום היה אחרת עליו לשלם מיד את כל הסכום ובמידה ויש תקלות הוא יכול לתבוע ממני החזר (כמובן במידה והדין עמו).
ב. גם לטענתו פרק זמן של 100 ימים הוא זמן לא סביר ולא יתכן שיוכל למשוך בלי גבול.
ג. הוא יוצא מנקודת הנחה שכל טעות או פאשלה עלי לספוג, בעוד שזה אל מדוייק ותלוי בהרבה פרטים (וכל מקרה טעון שאלת רב), וממילא הטענה שלו שהוא עובד למזער נזקים בשבילי היא לא נכונה, שהרי מי אמר שהנזק נוגע אלי?.

יצויין כי לא ברור לגמרי האם הוא מוגדר כלקוח או כמעסיק (לדעתי הוא רואה את עצמו כמעסיק, למרות שצורת התשלום שאני מביא לו קבלות כלקוח).

יישר כח גדול על המענה, ועל האתר המחכים באופן כללי.

תשובה:

שלום רב,

פשוט שהוא חייב לשלם לך על העבודה מיד אלא אם כן יש לו טענה ברורה על עבודתך.