נשוי לגויה ורוצה לחזור בתשובה

שלום,
האם יהודי חילוני שהתחתן בנישואים אזרחיים עם גויה – אם יחזור בתשובה חייב לעזוב אישה זו, או שאם נניח היא תרצה להתגייר יוכלו להינשא לפי ההלכה?
או שאם ירצו להינשא זה מוכיח שהיא לא רוצה להתגייר באמת – אלא רק כדי להינשא לו, שזה אומר שבכל מקרה אינם יכולים להינשא לפי היהדות?

תשובה:

שלום רב,

אם הוא חוזר בתשובה ונשוי לגויה, ודאי שעליו לעזוב אותה. אגב, גם אם הוא מחליט שלא לחזור בתשובה הוא חייב לעזוב אותה…

אם היא רוצה להתגייר, הוא יכול להשאר איתה לאחר שהיא תתגייר. אולם הגיור חייב להיות רציני. קבלת מצוות תהיה רצינית אחרת הגיור אינו שווה כלום.

העובדה שהיא עושה כן רק כדי להשאר עם בעלה. זה נקרא בהלכה "גיור לשם אישות" שלכתחילה לא מקבלים אותם בדיוק מהסיבה שכתבת, שחוששים שמא אין כוונותיה אמיתיות. אולם בדיעבד אם גיירו אותו וכוונותיה היו רציניות הגיור תקף. היום הלכה למעשה מקבלים אותם אם בית הדין מתרשם ברצינות כוונותיה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה,

    אגב – יש דרך פשוטה, אם רוצים לתרום לאתר הזה? כי כשנכנסים לאייקון של התרומות זה עובר לאנגלית ולא ידידותי – בכל אופן לדעתי.