ממתי גר חייב לקיים מצוות

שלום וברכה
האם גר אמור לקיים מצוות לאחר קבלת מצוות לפני הגיור בפועל – מילה וטבילה – חוץ משמירת שבת כנודע.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

לפני שהוא נעשה יהודי אין כל סיבה שיתחייב בשמירת המצוות, הוא חייב באותה שעה רק בשבע מצוות בני נח… אלא שהאמת היא שעיקר זמנה של קבלת המצוות הוא בשעה שהגר טובל במקווה, אז שואלים אותו אם מקבל עליו את המצוות והוא עונה, ובאותה שעה הוא באמת נעשה יהודי, זה כבר אחרי המילה ואחרי הטבילה. וראה בס' משנת הגר שדן בארוכה האם מועמד לגיור שאינו מקיים שבע מצוות בני נח נפסל לגיור, מחמתש בעצם הוא מגלה דעתו שאינו רציני די הצורך…