"לא תהיה לו כנושה" מול הלנת שכר

ביצעתי עבודת עימוד ספר תורני בהזמנה של אדם מסויים, שנשלח לכך על ידי אדם אחר.
עבר מאז זמן רב ולא קיבלתי את הכסף. האדם הראשון שהזמין ממני את העבודה אומר שעשה זאת בשליחות של השני. השני מודה בכך, ודחה אותי מס' פעמים שהכסף אמור להגיע מתורם מסויים שהבטיח שיביא את זה בשבוע הבא וכו'. בפועל – לא קיבלתי כלום. בתקופה האחרונה האדם השני לא עונה לטלפונים ולא מתייחס להודעות דוא"ל שאני שולח לו.
האם אני עובר על "לא תהיה לו כנושה" בכל הטלפונים וההודעות האלה?
האם אסור לי לבקש מה שמגיע לי מצד הדין? יש לציין שמצבי דחוק ביותר

תשובה:

שלום רב,

מותר לך לתבוע אותו כיון שאם יש לו לשלם אין שום איסור. אמנם התביעה שלך על מי שהזמין והציג את עצמו כמעסיק גם אם באמת עשה את זה בשליחות אחר.