כמה הלכות בדין שעיבודא דרבי נתן

האם שעיבודא דר"נ זה פטור גמור לבע"ח – שהרי הוא מראה מקום לגביית החוב. או שכל זמן שהחוב בפועל לא נפרע ע"י בעל חובו של החייב הראשון- אחריותו המלאה של הלווה הראשון לשלם את החוב

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני ודאי שהלוה הראשון עדיין בתמונה. בסי' פו נאמרו הלכות שיעבודא דר' נתן. בסעי' ב' הבואה מחלוקת הראשונים הגדולה האם החוב של לוי (השלישי) נאמר רק באופן שאין לשמעון נכסים, או גם באופן שיש לו נכסים (כך היא הכרעת הש"ך במקום, אלא אם כן יש הפסד כלשהו ללוי).

ובסעי' ג' הובאה מחלוקת בעל התרומות והש"ך האם במקרה שהוא גובה מלוי, יש אפשרות לכוף את שמעון שיטרח ויעזור להוציא את הכסף מלוי או לא. ראה שם.

בהצלחה