המשך שאלה בענין מתווך

שאלתי בשבוע העבר בנוגע מתווך שהצדדים באו לידי הסכם בלי המתווך עם דינו כמתחיל, והתשובה היתה שאין לו דין מתחיל אלא יש לו דין כמתווך מתחלתו ועד סופו, יישר כחכם על זה, ורציתי להוסיף עכשיו עוד איזה נקודה ולברר האם נקודה זו ישנה הדין, מציאות הדברים היתה שראובן הציע לשמעון לקנות חלק השותפות של לוי שהי' לו עם יהודה והיות יהודה ולוי עבר ביניהם איזה רוח רעה ואין להם שלום בית, ומבקשים לפרוק השותפות וב' הצדדים -לוי ויהודה- רוצים להתפרק, והיות שיהודה הוא הפועל בעיקר ולוי הוא בעיקר המשקיע על כן רצו הצדדים -לוי ויהודה- למצוא משקיע שיהי' מוכן לקנות חלקו של המשקיעים ויהודה-הפועל ימשיך לעבוד להשותף החדש שיבוא במקום לוי, למעשה ראובן המתווך בא ליששכר והציע לו לקנות חלק שותפות של לוי, המתווך לא דיבר מעולם ללוי אלא ליהודה וליששכר והוציא והכניס מיששכר ליהודה ומיהודה ליששכר, יהודה הודיע לשותפו לוי שיש לו הצעה ממשקיע שהביא לו יששכר, ולמעשה נגמר הדבר, יורנו מורנו כדת של תורה היכן לדיינא דיינא דהאי דינא..
ישר כחכם ותזכו להרבות תורה בישראל.

תשובה:

שלום רב,

ברור שמגיע למתווך תיווך מהקונה אמנם מצד המוכר אם למוכר לא היה ידוע בכלל  שהעסק בוצע על ידי מתווך אי אפשר לחייב אותו כיון שהמתווך פעל למען קונה