האם צריכים להסביר לגר קטן שהוא יכול למחות?

שלום. בירצוני לישאול א) האים אופן המחאה בגר קטן זה רק שמחה ואמר שלא רוצה להיות יהודי. ב)והאים נכון לומר לאחיי את דין גר קטן שיכול לימחות כי יש מצב שכן ימחו וזה גם יוכל לצער את אימי. אלו לו שאלתי. ואודה מאוד כי אני רוצה לדעת איך להיתייחס לאחיי

תשובה:

שלום רב,

א. המחאה צריכה להיות שהוא מודע לכך שהוא יכול להחליט אם להיות יהודי או לא, והוא בוחר באפשרות שלא להיות יהודי.

ב. יתכן שיש להסביר להם. אבל לא אתה. רק מישהו בעל סמכות שידע להסביר להם היטב את ההשלכות של האפשרויות העומדות לפניהם.

ג. בנתיים כמובן אתה מתייחס לאחיך כיהודים לכל דבר, מכבד אותם וחי איתם בהאבה ואחווה כפי שצריך להיות בין אחים.