דין מוקצה בעשבים בשבת

בס"ד.
שלום רבינו.
שיב.סעיף ו. עשבים אינם מוקצה. מה הגדר של עשבים לענין זה? כל שאין להם ענפים כלל? עד גובה 3 טפחים? לדוג. שיח בגובה חצי מטר באדנית שמפריע לפתוח דלת של חצר. יהיה מותר להסיטו כרגיל או חייבים בשינוי או טלטול מהצד? בקיצור מה ההגדרה של עשבים לענין זה. תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב

ההלכה הזו שעשבים אינם מוקצה אמורה רק בעשבים המיועדים למאכל בהמה, ובשל כך הם אינם מוקצה, כך שבמציאות החיים בזמנינו היא כלל אינה מצויה, וגם גדריה יהיו בהתאם למציאות זו, שיח שמיועד לכך יהיה מותר וכו'.

מקורות:

ראה מנחת שלמה ח"א סי' י הערה ב, ושבות יצחק דיני מוקצה פרק ז אות ב בשם הגרי"ש אלישיב.