עלינו לשבח פעמיים בתפילת תשלומין

מי שנאנס ולא התפלל מנחה, שאז מתפלל "ערבית שתיים" כמובא בסימן כא', האם אומר פעמיים "עלינו לשבח"?

תשובה:

שלום רב

אין לומר עלינו פעמיים אלא רק פעם אחת בסוף. אגב מנהג בני אשכנז בחו"ל שמתפללים מנחה ערבית יחד סביב זמן פלג המנחה, שלא אומרים עלינו לאחר מנחה כיון שמיד מתחילים ערבית, אלא רק פעם אחת בסוף. יש כן מנהג לומר אשרי בין שני השמונה עשרה, כמבואר בשו"ע סי' קז.

יום נעים