המנין מצומצם חלקם מתעסקים עם הניידים

שלום הרב,
הנני גר בישוב ….
ובבית כנסת שהנני מתפלל יש ציבור דיי בעייתי
זאת אומרת :
קוראים עיתונים לא כשרים,מחזיקים בפלאפון לא כשרים וכו'…(גם החזנים)
והרבה פעמים גם הערתי להם שלא יתעסקו בפלאפון שלהם בבית כנסת עד כדי כך שהם רואים סרטונים לפעמים שם.
ואין פעם שהם לא נוגעים בו בזמן שהם נמצאים בתוך בית השם…
וגם קרו הרבה פעמים כמעט ברוב הימים שיש מניין בדיוק שלא עונים ברוך הוא ברוך שמו +אמן ואנחנו בדיוק מניין עשרה כולל החזן.
ולא רוצים לעשות בלי חזרה.
וגם התפילה עצמה היא לפני הנץ(מניין פועלים)-מבחינת המנין השעות מסתדרות לי עם העבודה.
השאלה שלי היא :"מה אעשה בקשר לתפילת שחרית
זה המניין היחיד שיש לי.
האם עדיף להתפלל שחרית יחיד בבית(בזמן)?
או שבכל זאת להתפלל איתם?אפילו שעולים חזנים לא כשרים ואחרי כל מה שסיפרתי שמתרחש לפני ובאמצע התפילה.

נ.ב
מנחה וערבית אני לא בבעיה

תשובה:

שלום רב,

עדיף שתמשיך להתפלל בבית הכנסת ולא בבית היחידות. הייתי מוסיף עוד נקודה, לעניות דעתי עדיף שלא להעיר להם, אלא אדרבה המנין הוא מצומצם, אנשים יראו אותך מתפלל בכוונה, ברצינות, כאדם המתפלל לפני בוראו, יקח מעט זמן, הם בסופו של דבר הם יתביישו לעמוד לידך ולהתעסק עם שטויות.