מוסד שמשלם חלק מהמשכורת ב"שחור"

שלום וברכה
מוסד תורני מעסיק מלמדים ורושם אותם רשמי על חלק מהמשכורת בשביל לחסוך בעלויות.במשך השנים דיברו עם ההנהלה על הפנסי' אך לא יצא מכך כלום, כעת בגיל 65 הפנסי' של המלמד תהי' רק ביחס למה שהוא קיבל רשמי. האם המלמד יכול לתבוע את המוסד שישלימו לו את דמי הפנסי' לפי מה שהי' מקבל אילו הי' רשום רשמי על הכל? יצויין שהריוח לרשמו נמוך הי' אך ורק של המוסד
תודה רבה ותזכו למצות

תשובה:

שלום רב,

מאחר שהכל היה ידוע מראש למלמדים ובכל זאת הם המשיכו לעבוד בצורה כזו, אינם יכולים להלין על כך. הרי הם הסכימו לעבוד בתנאים הללו, בין אם הסכמתם היתה ברצון בין אם מחוסר ברירה (משום שרצו להמשיך לעבוד במוסד הזה). בפרט שהעלו את הנושא של הפנסיה ולא יצא כלום, פירושו של דבר המשיכו לעבוד בתנאים הנוכחיים שהפנסיה הוא בהתאם המשכורת הרשמית.