רכישת דירה מכונס נכסים

שלום רב,
ישנה דירה שהיא מכונס נכסים אבל ישנה בעיה .
בעל הדירה נפטר ויש לו חובות כלפי נושים שהוא היה חייב להם. לבעל יש אישה אך היא אינה גרה בבית מטעמים לא ידועים. מה עושים במקרה הנל האם מותר לקנות או אסור .

תשובה:

שלום רב,

לא כדאי לקנות את הדירה כי אם יתברר שהחובות לא מוצדקים יצטרכו להחזיר את הדירה ליורשים תמורת סכום כסף וכן אם מוכרים את הדירה בפחות משויה
ואפשר שבכל מקרה באופן שהגבייה לא מתבצעת ע"י בי"ד אין בכוחה של המכירה לחול ראה  חושן משפט ס' רלו סעיף ח