מוקצה בכרטיסי הגרלה לילדים בשבת

שלום וברכה!
בבית ספרינו מחלקים כרטיסי הגרלה לילדים שלומדים יפה תורה,. הכרטיסים מודפסים בצורה של כסף אמיתי עם מספרים וניתן לקנות מהם פרסים לפי הערך של המספרים.
שאלתי האם הם מוקצה? [האם ניתן לדמות למה שכתוב במשנה ברורה שכ"ג ס"ק כ' ששטרות שכתוב בהם דמים הם מוקצה?]
תודה

תשובה:

שלום רב

אכן, אם כתוב עליהם סכום כסף הם מוקצה ואסור לתת אותם לילדים בשבת. תוכלו לעשות כרטיסים לפי צבעים וכדומה שסכום הכסף לא מצויין בפירוש ואת זה לתת.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק כח סעי' צד.