שימוש באתר אינטרנט של יד 2 לצורך מסחרי (תיווך)

ב"ה,
שלום הרב,
אנחנו משרד תיווך. קראנו תקנון של כמה אתרי פרסום דירות באינטרנט הם כותבים שאי אפשר לעשות שימוש מסחרי בחומר של האתר.
1. האם אי אפשר לקחת דירות מן האתר ולתווך- או לסירוגין לפרסם בחינם?
2. האם אפשר לתווך דירה שלא רשומה עדיין ע"ש בעל הבית המוכר? או שיש לו טאבו מושהה.
3. האם אפשר לתווך דירה שיש בה בעי'ה של מרפסת שלא בטאבו או בנוי'ה המרפסת באופן לא חוקי.

תשובה:

שלום רב,

1. קשה לומר שאסור להשתמש במידע. למנהלי האתר אין בעלות על המידע. אבל, במקרה שהשתמשו במידע שראו באתר ויצא עסקה, חייבים לשלם למנהלי האתר חלק מדמי התיווך שהתקבלו בהתאם לנהוג כאשר משרד תיווך מקבל מידע ממשרד אחר (כמדומני 50%).

ודאי שאסור להכניס מידע לאתר לצורך חיפוש דירה או קונה ללקוח. משום שמנהלי האתר יכולים לאסור את השימוש באתר לצורך מסחרי.

2-3. אפשר לתווך ולהודיע לקונה על הבעיה בהקדם.