שאלות בדמי תיווך

ב"ה
תודה רבה לרב על ההתייחסות
1. כמה דמי תיווך יכול המתווך לבקש מהמוכר במכירה.
2. אם בעל הבית מסרב לשלם תיווך, האם המתווך יכול לפרסם את מחיר הדירה עם תוספת דמי התיווך, בלי להודיע לבעל הבית? או חייב לסכם עם בעל הבית דבר זה מראש?
3. כמה המתווך יכול לבקש תיווך מהקונה, במקרה שהוסיף למחיר 1% מהתייוך של המוכר

תשובה:

שלום רב,

1. מתווך שלא סיכם מראש יכול לדרוש מהמוכר את המחיר המינימאלי שלוקחים מתווכים. אלא אם כן ידוע שהמתווך הזה מחירו האו כך וכך. כמובן שאם מסכמים לפני המכירה, הכל לפי מה שסיכמו.

2. אם בעל הבית מסרב לשלם תיווך, המתווך אינו יכול להוסיף למחיר הדירה את עלמת התיווך בלי שהוא מודיע או לבעל הבית או לקונה.

3. אם לא סיכמו מראש, המחיר שהוא יכול לתבוע מהקונה הוא המחיר המנימאלי של תיווך. ואם סיכמו מראש הכל לפי הסיכום.

בהצלחה