תיווך ממודעות בעיתון ואתרי אינטרנט יד 2

ב"ה
בהתאם לשאלה שנשאלה כאן על שימוש בתיווך מאתרי האינטרנט.
1. האם עניין זה שצריכים לשלם 50% קיים גם במודעות מהעיתון.
2 האם מאגר שאין לו תקנון, שאוסר על שימוש מחסרי. ולוקחים ממנו אינפורמצי'ה גם צריכים לשלם 50%?
ואם נשכח ולא ידוע מהיכן הדירה שלנו- מה עושים איתה.
3. יש אתרים שלא גובים כסף (על פרסום הכי פשוט) לא מפרטי ולא ממתווך, אבל הוא מפריד בשני מקומות שונים תיווך מכירה תיווך פרטי. יש הרבה מתווכים שמפרסמים נכס בתוך מכירה/השכרה פרטי וכותבים בו תיווך. וזאת משום שלקטגוריה של תיווך מכירה, כמעט ולא נכנסים. האם מותר לעשות כן?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

1. לא. עיתון אינו משמש כמתווך, אלא מרוויח מהמפרסם או מכך כשירות לקוראי העיתון.

2. לא. אם האתר אינו אוסר, הרי שלא איכפת לו אם ייעשה שימוש לצורכי מסחר. אגב, לא ידוע לי בבירור שהמחיר המקובל הוא אכן 50%.
מספק אין חובה לשלם. אבל, כאשר רושמים את המידע לצורך שימוש מסחרי, יש לרשום אף את המקור.

3. אסור לפרסם תיווך בקטגוריה המיועדת לפרטי. וזאת משום שמפעילי האתר מעוניינים שאנשים יבקרו בקטגוריה זו מתוך ידיעה שיש מאגר ללא דמי תיווך ושהמבקרים לא יצטרכו למיין מתוך מלאי של פרסומי תיווך שהם לא מעוניינים בו.