סובל מחרדות – בצום יום כיפור

שלום כבוד הרב , יש לי שאלה לגבי יום כיפור האם אני חייב לצום , אני סובל ממחלה נפשית בשם ocd המחלה מבוססת על חרדות גדולות הפירוש בעברית הוא ״טורדנות כפייתית״ = מחשבות בלתי רצוניות שגורמות לי חרדה גדולה אני שותה 3 סוגי כדורים ותמיד ביום כיפור המצב הנפשי שלי מחמיר מאוד עד כדי שזה בלתי נסבל ובמיוחד אם אני לא אוכל או שותה , ואם אני לא אוכל ושותה את הכדורים לפני השינה אני פשוט לא נרדם והחרדות גוברות לי מאוד ברמה שזה בלתי נסבל . אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין ספק שאתה חייב לקחת את הכדורים בצום. יש להכין מים מרים [קפה מאוד מרוכז וחזק וכדומה], ועם זה לקחת את הכדורים, ובעזרת ה' תרגיש טוב.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    אני סובלת מחרדות כבר מלא זמן ובשנים האחרונות המצב החמיר, ואם אני לא שותה או אוכלת ההתקפי חרדה גוברים
    השאלה שלי היא אם ח"ו יהיה לי התקף חרדה בכיפור האם מותר לי ללגום כמה טיפות מים להרגיע? ואם אסור מה ניתן לעשות?