האם חייבים לסלוח למי שעשה נזק ולא מבקש סליחה

שלום רב,
יש מישהי שפגעה בי ועשתה לי נזק
כשניסיתי להסביר לה מה היא גרמה היא טענה שהיא לא אשמה ואין לה אחריות למה שקרה

אני לא מסוגלת לסלוח לה בפרט שלא מוכנה להודות ולהתנצל על מה שעשתה
האם אני חייבת לסלוח?
תודה

תשובה:

שלום רב

חז"ל אמרו: "כל המעביר על מידותיו מעבירים לו כל פשעיו", כלומר, אם אנחנו מוחלים וסולחים גם הקדוש ברוך הוא מידה כנגד מידה מוחל וסולח לנו. אמת שיש אופנים שאין חיוב לסלוח כמו במוציא שם רע על חברו שאינו מתחרט על מעשיו, אבל מי שמתגבר על מידותיו וכן מוחל וסולח, שכרו הרבה מאוד! זכות היא להשתדל כמה שאפשר למחול ולשכוח.

בפרט שיש ללמד עליה זכות שאולי היא אכן סבורה שאינה אשמה. אדם מאוד לא אובייקטיבי לגבי מעשיו, זו תכונה טבעית שכל אחד מאיתנו נגוע בה.

גמר חתימה טובה