למי לתת צדקה ולמי לא?

שלום כבוד הרב !
יש לפעמים אנשים שמבקשים כסף לנסיעה באוטובוס כי אין להם האם אני צריכה להביא להם כסף…למרות שממש לא בטוח שהוא מתכוונים באמת להשתמש בכסף לנסיעה …אולי לסיגריות ושתיה …אבל זה בספק… אני חייבת להביא להם כסף ?וזה בכלל נקרא צדקה ? ואם ננתי לאדם כזה והוא הלך לקנות בזה סגריות /שתיה חריפה וכ"ו…אז בעצם זה נקרא שאני אשמה בזה …ואחרי מאה עשרים התבעו אותי על זה ?2)ואנשים שמנגנים באיזה שהוא כלי נגינה ברחוב על מנת שיביאו להם כסף?זה נקרא צדקה להביא להם ?והאם לכל אחד שאני רואה שמבקש צדקה אני צריכה לתת לו ….כי כשאני הולכת במהלך היום בחוץ אני נתקלת לפעמים ב4 אנשים שמבקשים צדקה …וזה כמעט על בסיס יומיומי?
תודה רבה רבה …

תשובה:

שלום רב

אנשים מסוג זה שתיארת הרבה פעמים אינם נזקקים לכסף, ואינם משתמשים בו לדברים טובים ומספק אין חובה לתת להם. חלילה לא תתבעי על כך שעשו בכסף מעשה לא ראוי, אבל אין צורך לתת. אדם שמבקש כסף לנסיעה הוא בחזקת שקרן… בדרך כלל יש לו כסף לנסיעה, ומי שמשקר אין צורך לחשוב שאולי יש אמת אחרת מאחורי בקשתו. יש היום הרבה ארגוני חסד ראויים וטובים שכדאי להפנות אליהם את כספי הצדקה, כך יודעים בודאות שהכסף הולך למקום טוב.

גמר חתימה טובה