הליך גיור של תינוק

שלום כבוד הרב. שנולדתי נולדתי לאימא גויה.
שהייתה כבר בתהליך גיור של שנה פלוס ובגיל שמונה ימים עשו לי ברית לשם גיור. ואחרי זה בגיל 10 חודשיים טבלתי יחד עים אימי שהיא סיימה את הגיור. שאלתי האם יש שינוי בדין אם בזה שעשו לי ברית בגיל 8 ימים לצורך גיור. או מאחר שלא עשה ברית לצורך גיור אלא רק הטפת דם

תשובה:

שלום רב,

לא אין הבדל. אם לא היו עושים לך ברית לצורך גיור. היו צריכים לעשות לך הטפת דם. אבל מאחר שעשו לך מילה לשם גירות בגיל שמונה ימים. היית נחשב לגוי עד הטבילה (למעט מספר דברים שההתייחסות היא כאל אדם הנמצא בתהליך גיור, ולא כגוי רגיל). ומרגע הטבילה אתה נחשב כיהודי לכל דבר.