השבת אבידה במכשיר גלקסי 4

שלום
מצאתי טלפון גלקסי 4. התוכן שלו ברוסית, האם יש בו דין השבת אבידה כי שמעתי בשם רבנים שאין בו משום שדבר טמא הוא ולשיטת הרמב"ם אין דין השבת אבדה בדבר טמא.
ואם אין צריך להשיבו האם צריך לשוברו
תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הוראת הרבנים – ככל שיש – מתייחסת לחרדים המחזיקים במכשיר כזה בלבד. על פי רוב דוברי הרוסית אינם חרדים.

אם מצאת את המכשיר במקום שרוב העוברים במקום חילוניים וככל הנראה לא מחזירים אבידות בעלי ערך כספי, אינך חייב בהשבת אבידה. אבל, אם מצאת במקום שרוב העוברים מחזירים אבידות, אתה חייב לברר את זהות המאבד ולהחזיר.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 74 עמוד 5 דין 6. במכשיר סלולרי המאבד אמור לשים לב מיד ולכן יש להניח שהמוצא מצא לאחר ייאוש. עיין שו"ע חו"מ סי' רסב סעיף ג.